Τα Cleaning Tools και η χρησιμότητα τους (CCleaner) !!


​Καλησπέρα, σήμερα θα μιλήσουμε για cleaning tools και πιο συγκεκριμένα για το CCleaner. Το CCleaner είναι ίσως το διασημότερο cleaning tool (εργαλείο καθαρισμού) για Windows συστήματα. Σκοπός του Αρθρου αυτού είναι η παρουσίαση των χαρακτηριστικών και των λειτουργιών του CCleaner που θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα σας κατά την διάρκεια της πλοήγηση σας στο Internet, αλλά και να απελευθερώσετε πόρους του υπολογιστή σας αυξάνοντας έτσι την ταχύτητα του.– Τι είναι τα cleaning tools;
Είναι προγράμματα τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε στο Windows σύστημα σας. Υπάρχουν αρκετά τέτοια προγράμματα τα περισσότερα από τα οποία μπορείτε να τα κατεβάσετε δωρεάν.

– Τι κάνουν;
  1. Καθαρίζουν τον υπολογιστή σας από "σκουπίδια" που δημιουργούνται μετά την απεγκατάσταση (uninstall) προγραμμάτων. Για παράδειγμα, όταν κάνετε απεγκατάσταση ενός προγράμματος, μπορεί να φαίνεται ότι έχει καταργηθεί από το σύστημα σας αλλά - σχεδόν πάντα – κάποια αρχεία του και κάποιες εγγραφές που αυτό δημιουργεί στo μητρώο των Windows παραμένουν στο σύστημα σας με αποτέλεσμα:
  • το σύστημα σας να σπαταλάει πόρους κάνοντας τον υπολογιστή σας πιο αργό
  • να δημιουργούνται προβλήματα στην προσπάθεια σας να ξανα εγκαταστήσετε το ίδιο πρόγραμμα μελλοντικά
  • να υπάρχουν αρχεία, που ουσιαστικά δεν χρησιμοποιούνται και στα οποία ίσως να υπάρχουν προσωπικές σας πληροφορίες τις οποίες μπορούν να εκμεταλλευτούν κακόβουλα προγράμματα τα οποία έχουν σκοπό να ψάχνουν τέτοιες πληροφορίες και να τις στέλνουν στον δημιουργό τους.

  2. Διαγράφουν στοιχεία των browser που χρησιμοποιείτε για να πλοηγήστε στο Internet αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα σας κατά την διάρκεια του σερφαρίσματος. Πιο συγκεκριμένα διαγράφουν:
  • το ιστορικό πλοήγησης,
  • τους αποθηκευμένους κωδικούς,
  • τα προσωρινά αρχεία,
  • τα στοιχεία που πληκτρολογείτε στις φόρμες των ιστοσελίδων που επισκέπτεστε,
  • το ιστορικό λήψεων  3. Διαγράφουν αρχεία που δεν χρειάζονται και επιβαρύνουν το σύστημα σας ή που φανερώνουν τις κινήσεις σας κατά την διάρκεια εργασίας σας στα Windows, όπως:
  • τα αρχεία του Κάδου ανακύκλωσης,
  • τα προσωρινά αρχεία των Windows,
  • τα πρόσφατα χρησιμοποιούμενα έγγραφα,
  • τα αρχεία logs των Windows.

Προσοχή:
  Μην μπερδεύετε τα cleaning tools με τα προγράμματα αφαίρεσης ιών και spywares. Αν έχετε κάποιον ιό στον υπολογιστή σας, ένα πρόγραμμα σαν το το CCleaner δεν θα καθαρίσει τον υπολογιστή σας από αυτόν. Αν διαβάζοντας το άρθρο, θέλατε και κάποιο πρόγραμμα αφαίρεσης ιών, διαβάστε αυτό το άρθρο, για το αποκτήσετε !!

Αν δεν έχετε ήδη το CCleaner στον υπολογιστή σας, μπορείτε από τη σελίδα https://www.piriform.com/ccleaner/builds να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!

* Αν το κείμενο σας φάνηκε χρήσιμο ή σας άρεσε, μην ξεχάσετε να το κοινοποιήσετε !!
** Υποστηρίξτε τους Software Developers. Αν σας αρέσει το παραπάνω λογισμικό, ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ!!