Ποιο SpeedTest να επιλέξω και γιατί;;


​​Καλημέρα φίλοι μου!!! Πείτε μου την αλήθεια... Πόσο συχνά "τσεκάρετε" την ταχύτητα του ίντερνετ σας με κάποιο SpeedTest; Δεν ξέρω για εσάς, αλλά προσωπικά, εγώ το κάνω σχεδόν κάθε εβδομάδα !!! Οι ερωτήσεις που απορέουν με κάθε μέτρηση είναι πολλές, πολλές και ωφέλημες διότι μας βοηθούν να μάθουμε αρκετές πληροφορίες όπως, για ποίον λόγο έχουμε τέτοιο πάγιο με το παροχό μας, αν είμαστε κερδισμένοι ή χαμένοι -χρηματικά κυρίως- με την ταχύτητα που μας προσφέρει ή ακόμα αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την σύνδεση μας κ.α..

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το εργαλείο μέτρησης (SpeedTest) που χρησιμοποιούμε για να έχουμε τις πιο αξιόπιστες και ουσιαστικές μετρήσεις.. Ήρθε η ώρα, να σας μιλήσω για το OOKLA SpeedTest. Τον πιο δημοφιλή, σύμφωνα με στατιστικά, μετρητή ταχύτητας του Internet και ίσως τον πιο αξιόπιστο στην αγορά!!— Τι είναι όμως το OOKLA SpeedTest και τι τον κάνει να ξεχωρίζει από άλλα εργαλεία ;


• Το OOKLA SpeedTest είναι το πιο δημοφιλές εργαλείο μέτρησης της ταχύτητας του Mobile Internet και όχι μόνο, παγκοσμίως το οποίο κάνει πάνω από 5 εκατομμύρια speed test την ημέρα, σε 2.500 servers.
• Προσφέρει τη δωρεάν υπηρεσία Net Index, η οποία επιτρέπει σε κάθε χρήστη ευρυζωνικού δικτύου στον κόσμο να έχει πλήρη εικόνα της παγκόσμιας ευρυζωνικής απόδοσής του.
• Προσφέρει τη δυνατότητα σύγκρισης σε downloads, uploads και ποιότητα γραμμής στις συνδέσεις μεταξύ τοπικών και διεθνών, είτε σταθερών είτε κινητών, διαδικτυακών παρόχων.
• Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν τα δεδομένα των υπηρεσιών παροχής διαδικτύου και να διαπιστώσουν αν τους προσφέρονται οι συμφωνημένες ταχύτητες.

Στην ουσία αυτό που κάνει την διαφορά είναι ότι το OOKLA SpeedTest χρησιμοποιεί πολλαπλές TCP συνδέσεις για να συλλέξει δεδομένα το οποίο είναι κλειδί στο να εντοπίσει το λεγόμενο Receive Window Limitation(RWL). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει ένα ανώτατο όριο δεδομένων το οποίο το δίκτυο μπορεί να διαχειριστεί πριν αρχίσει να τα απορρίπτει, πράγμα το οποίο τα υπόλοιπα SpeedTest δεν το αξιοποιούν. Οπότε βλέπουμε ότι η πιο ρεαλιστική προσέγγιση για την μέτρηση της ταχύτητας του Internet είναι το SpeedTest της OOKLA.

Μπορείτε και εσείς να ελεγξετε την ταχύτητα του δικτύου σας με το SpeedTest της OOKLA, εντελώς δωρεάν εδώΣτην Ελλάδα, όσον αφορά το Mobile Internet, δεν τα πάει άσχημα, όμως στις μετρήσεις για τις σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις έχουμε πρόβλημα. Τα δύο charts αφορούν Μobile & Fixed Broadband συνδέσεις αντίστοιχα.

August 2017 Greek Results

Η Ελλάδα στην κατάταξη για τις Mobile συνδέσεις βρέθηκε στην 22η θέση της λίστας, η Κύπρος στην 45η θέση ενώ στην πρώτη πεντάδα έχουμε την Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Σιγκαπούρη και Μάλτα.
Πολύ χαμηλά βρέθηκε η χώρα μας στο θέμα περί ταχυτήτων σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων, είμαστε μόλις στην 95η θέση, ενώ πρώτες είναι: Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Χονγκ Κονγκ, Ισλανδία και Ρουμανία.

Top 5 Global Results

Αποτελέσματα Αυγούστου 2017 - Πηγή : http://www.speedtest.net/global-index

* Αν το κείμενο σας φάνηκε χρήσιμο ή σας άρεσε, μην ξεχάσετε να το κοινοποιήσετε !!
** Υποστηρίξτε τους Software Developers. Αν σας αρέσει το παραπάνω λογισμικό, ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ!!